Naše investice

Verdi fond farem je první fond na českém trhu, který umožňuje kvalifikovaným investorům investovat do farem a zemědělské prvovýroby. Zemědělství je stabilní sektor, který není závislý na hospodářském cyklu a daří se mu i v době krize a vysoké inflace. Fond se odlišuje tím, že neinvestuje pouze do zemědělské půdy, ale zejména do fungujících farem v Česku, s cílem jejich modernizace a rozvoje. Věříme, že zemědělství se opět stává důležitým sektorem, a to nejen díky většímu důrazu na lokální zemědělskou výrobu, ale i kvůli dopadům covidu, války a narušení dodavatelských řetězců.

ONE FAMILY OFFICE investuje do Verdi fondu farem, kterému skupina HAVEL & PARTNERS zároveň zabezpečuje právní a daňové služby. Fond disponuje seniorním a zkušeným týmem odborníků, s mnohaletými zkušenostmi v oblasti zemědělství a investic, pod vedením výkonné ředitelky Verdi a partnerky ONE FAMILY OFFICE Kateřiny Zychové a výkonného ředitele fondu Václava Štekra.

Věříme, že tento fond dlouhodobě přinese významné zlepšení v oblasti zemědělské výroby a farem v Česku, kde je rodinné a manažerské nástupnictví také jedním z klíčových témat.

Fond Verdi Apex nabízí jedinečný přístup do světa prestižních mezinárodních hedge fondů.  Poslední roky plné krizí ukázaly, že pasivně řízená portfolia mohou být velmi zranitelná a jejich hodnota v čase výrazně kolísat. Zvýšená volatilita naopak svědčí aktivně řízeným hedge fondům, které využívají pokročilejší strategie pro obchodování, a obvykle tak dosahují nadstandardního zhodnocení v dobách nejistoty na kapitálových trzích.

Strategie fondu Verdi Apex je vhodně namixována tak, aby využívala vysoké výkonnosti některých typů hedge fondů a zároveň tlumila jejich volatilitu pomocí investic do kreditních fondů. Vybírané fondy mají jednak minimální korelaci mezi sebou, ale zejména pak prakticky nulovou až zápornou korelaci s akciovými trhy. Fond vybírá pouze etablované zahraniční fondy s elitním investičním zázemím, dlouholetou historií, prokazatelnou výkonností a dostatečným objemem spravovaného majetku.

ONE FAMILY OFFICE investuje do fondu Apex, kde skupina HAVEL & PARTNERS navíc poskytuje právní a daňové služby. Skupina ONE FAMILY OFFICE posílila fond také personálně, kdy pozici portfolio manažera zastává partner ONE FAMILY OFFICE, Peter Bálint. Peter do Apexu přináší 23 let zkušeností z alternativních trhů, zejména pak v oblastech private equity a hedgeových fondů. Doplňuje také Kateřinu Zychovou, zakladatelku fondu a výkonnou ředitelku Verdi a partnerku ONE FAMILY OFFICE, která nasbírala 27 let zkušeností mimo jiné v předních investičních bankách JP Morgan, Goldman Sachs a Credit Suisse, na newyorské Wall Street a v londýnském City.

Alternativní investiční skupina s působností v Lucembursku a České republice soustředící se na Venture Capital investice v oblasti FinTechu a ClimateTechu. K dnešnímu dni zahrnuje portfolio skupiny 20 společností se třemi jednorožci; u jednoho z nich proběhl v roce 2023 exit. Investují a spolupracují se silnými manažerskými týmy z celé západní Evropy.

ONE FAMILY OFFICE investuje do tohoto fondu, přičemž HAVEL & PARTNERS poskytuje právní a daňové služby.

© Copyright One Family Office a. s.

Přejít nahoru